Formació en temps de pandemia

Salut Mental Barcelonès Nord / Actualitat  / Formació en temps de pandemia

Formació en temps de pandemia

Les necessàries mesures de seguretat dictades per fer front a la situació de pandèmia estan afectant a tots els àmbits de la nostra societat. A les darreres setmanes el retorn a l’escola ha estat un tema recurrent de debat i cal recordar que això no afecta només a la escolarització primària i als instituts sinó també a la formació professional i les universitats.

Més enllà dels ratis a les aules la situació ha generat un problema pel que fa a la possibilitat de que els alumnes puguin realitzar pràctiques a centres socials i de salut. La nostra entitat ha rebut un llaüt de demandes d’alumnes força preocupats perquè la dificultat per trobar espais de pràctiques podria impedir que poguessin finalitzar les seves carreres en els terminis previstos.

No deixa de ser un contrasentit que quan la societat més necessita professionals socials i sanitaris més dificultats trobin aquests per poder finalitzar la seva formació.

Des d’una posició de responsabilitat social i sensibilitzats amb aquest problema (tot garantint la seguretat d’alumnes i usuaris) SMBN Associació està duent a terme aquest semestre un important esforç per ajudar a que diversos estudiants puguin fer les pràctiques als nostres serveis.

Fins a desembre 10 alumnes de medecina faran les seves rotacions socials i 3 alumnes d’integració social, 1 alumne de treball social i 1 d’educació social faran les pràctiques del darrer curs. Els estudiants de medecina col·laboraran per la seva part amb la entitat amb la realització de tallers de prevenció sanitària i de vida saludable i oferint suport a altres tasques i projectes de la nostra entitat, mentre que els de l’àmbit social ho faran a partir dels ja habituals programes de pràctiques d’aquestes disciplines.