Llença els mal rotllos!: Dia Mundial de la Salut Mental a Sant Adrià

Salut Mental Barcelonès Nord / Actualitat  / Llença els mal rotllos!: Dia Mundial de la Salut Mental a Sant Adrià

Llença els mal rotllos!: Dia Mundial de la Salut Mental a Sant Adrià

El passat dimecres 10 d’octubre el Servei Pre-Laboral Bètula de Salut Mental Barcelonès Nord va participar en l’acte organitzat per la Taula de Salut Mental de Sant Adrià de Besós i la col·laboració del Consorci de la Mina – Projecte Acces i la Fundació Joia en ocasió de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Els diversos actes organitzats arreu del Món aquest dia tenen com a finalitat aconseguir la visibilitat del col·lectiu de persones afectades per problemes de salut mental així com la reivindicació dels seus drets,  lluitar contra l’estigma que sovint pateixen i promoure la salut mental de la població.

La prevenció de la Salut Mental, especialment entre els més joves, és una de les línies principals de treball de l’Organització Mundial de la Salut, conscients que la meitat de les problemàtiques de salut mental s’inicien abans dels 14 anys. En adolescents i joves la depressió és ja la tercera malaltia més freqüent i el suïcidi la segona causa de mort a nivell mundial. Per aquest motiu es tan important crear consciència de la importància d’una bona «higiene mental» que ajudi a prevenir l’aparició de trastorns mentals, especialment entre els joves però també en el conjunt de la població. La prevenció comença per evitar l’angoixa dels reptes vitals del Món actual. Cal conèixer i entendre els signes i símptomes que alerten del nostre malestar psíquic o de l’aparició d’una malaltia mental.

Amb el nom de «Llença els mals rotllos!» des del Mercat Municipal de Sant Adrià de Besós, voluntaris i professionals van convidar a tothom a llençar a la paperera els seus pensaments negatius i a canvi rebre uns sabons d’essències naturals (elaborats per persones afectades per trastorns mentals que treballen per integrar-se laboralment) per tenir cura del cos i 6 consells per tenir cura de la salut mental.