Premi SMBN al millor Projecte comunitari 2021

Salut Mental Barcelonès Nord / Actualitat  / Premi SMBN al millor Projecte comunitari 2021

Premi SMBN al millor Projecte comunitari 2021

Al 2022 Salut Mental Barcelonès – Associació compleix 25 anys. En aquests temps la nostra associació ha desenvolupat diversos projectes d’intervenció comunitària de rellevància i manté un ferm compromís amb les actuacions a la comunitat i amb la comunitat, des de la convicció que esdevenen el millor element de transformació social i lluita contra els prejudicis que pesen sobre alguns dels col·lectius més vulnerables de la societat: transformar a partir de la participació, conscienciar a través de l’acció. Amb motiu de la celebració del nostre 25é aniversari, SMBN crea el premi al millor Projecte Comunitari del Barcelonès Nord.

El passat 28 de març es va fallar el Premi Ministeri de Komunitat al millor projecte comunitari del Barcelonès Nord 2021. 

El jurat composat per: 

  • Pedro Sánchez – President de SMBN
  • Enriqueta Vidal – Presidenta de Salut Mental Catalunya
  • Xavier Crego – Cap del Departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona
  • Maria Tena – Referent de diversitat funcional de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besós
  • Joan Carles Vega – Membre de la Comissió de Comunitària del Col·legi de Treball Social

Ha decidit per unanimitat concedir aquesta distinció al projecte:

Simulació laboral de persones amb drogodependències i en consum actiu -Enganxat a la feina- d’Asaupam.

El Jurat ha valorat, especialment, l’originalitat del projecte que reverteix el tradicional enfocament centrat en l’abordatge de les toxicomanies des d’una concepció lineal que va de la desintoxicació, a la deshabituació, normalització i finalment la inserció, permeten generar incentius que trenquin aquest cicle i millorin les opcions de recuperació dels participants, incrementin la seva autoestima i facilitin la seva recuperació.

Tanmateix el Jurat ha considerat la incidència del projecte per treballar l’estigma del col·lectiu al propi entorn i el seu enfocament comunitari en quant al disseny de les tasques i com aquestes reverteixen de nou en la comunitat.

Per últim, el jurat ha valorat també el gran nivell del marc teòric i disseny metodològic del material presentat. 

Felicitats als guanyadors!

El Jurat vol també reconèixer la gran qualitat de la resta de projectes presentats a concurs que ha fet la seva deliberació tremendament complicada i vol agrair la participació de totes les entitats que s’han presentat.

A tots els que vulgueu conèixer més a fons el projecte guanyador, us convidem a que ens acompanyeu a les VI Jornades de Salut mental de Badalona que tindran lloc el proper 6 maig al Centre Cívic de la Salut i on, entre moltes altres coses, Asaupam exposarà «l’Enganxa’t a la feina».