Komunitat 60 plus (K60+)

Salut Mental Barcelonès Nord / Komunitat 60 plus (K60+)

K60+ Front la solitud i el patiment emocional

Comunitat 60 plus (K60+) és un programa desenvolupat des del “Ministeri de Komunitat” que és la plataforma d’acció comunitària de Salut Mental Barcelonès Nord – Associació. El K60+ és una iniciativa que tracta d’oferir un espai, fonamentalment a persones majors de 59 anys, que pateixen una situació de solitud i/o de patiment emocional.

La finalització del període laboral i de criança dels fills i/o dels nets, sovint comporta un buit, una manca d’objectius vitals, la sensació d’haver finalitzat una etapa i no trobar un espai propi per emplenar significativament el temps, gaudir i sentir-se útil i ple.

K60+ treballa a partir del lleure oferint una ocupació significativa del temps. Aquestes activitats de lleure, tallers de distinta mena: costura, marxa nòrdica, cuina, gimnàstica, noves tecnologies, sortides culturals -a través de la plataforma apropa cultura-, senderisme, hort urbà… però també la participació a activitats formatives i d’estimulació cognitiva, mnèsica i física són un punt de partida per tornar a sortir de casa, menjar adequadament, relacionar-se, participar, exercitar-se, col·laborar, divertir-se, aprendre, expressar-se, millorar l’estat d’ànim i la salut, cuidar i éssers cuidats per la comunitat.

Tot això, desenvolupat des d’un model comunitari, intergeneracional i interrelacionat amb altres projectes del Ministeri de Komunitat: voluntariat, menjador office –Manduka Club-, redistribució d’excedents alimentaris i donació d’aliments a persones en situació de risc social –La Teca-, compliment de treballs en benefici de la comunitat –TBC-… i en aliança amb altres dispositius i entitats del territori.