Respir sortides

Salut Mental Barcelonès Nord / Respir sortides
Respir
Respir2

Respir sortides

 

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereix sortides per a persones amb un trastorn mental server (Respir Sortides) i pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut). SMBN participa en aquest Programa des de la seva creació, afavorint que molts socis es beneficiïn cada any d’aquests espais de descans, salut i benestar, on es fomenten l’oci, el contacte amb la natura i les relacions amb altres persones .

 

Sovint les persones afectades per un trastorn mental sever depenen econòmicament i socialment de la seva família. Aquest fet, comporta, habitualment, que s’estableixin vincles de molta dependència que impedeixen que la persona potenciï les seves capacitats d’autonomia i creixement. A través de Respir Sortides la persona amb un problema de salut mental pot gaudir d’un espai lúdic i cultural atractiu, a la vegada que la seva família veu alleugerida la seva tasca i pot disposar d’un temps de descans en la seva funció de cuidadors.

 

Les sortides es duen a terme en grups d’unes 10 persones amb acompanyament de 2 educadors especialitzats. Cada trimestre es programen diverses sortides de cap de setmana: de divendres tarda a diumenge (estades a la platja o la muntanya, passejades a cavall, en bicicleta,…) i cada any estades de 4 o 5 dies, amb moltes activitats, pel període de vacances de Setmana Santa i per l’estiu.