10 d’octubre de 2019. Dia Mundial de la Salut Mental. 40 segons per actuar.

Salut Mental Barcelonès Nord / Actualitat  / 10 d’octubre de 2019. Dia Mundial de la Salut Mental. 40 segons per actuar.

10 d’octubre de 2019. Dia Mundial de la Salut Mental. 40 segons per actuar.

Enguany la celebració del dia mundial de la salut mental es centra en la prevenció del suïcidi. Segons dades de la OMS cada any 800.000 persones moren al Món per aquesta causa (una cada 40 segons) i moltes altres intenten suïcidar-se (20 per cada suïcidi consumat) augmentant les probabilitats en cada nova temptativa.

Cada suïcidi és una tragèdia que afecta a una família i/o a una comunitat i que té conseqüències força importants per les persones properes a la víctima que perduren en el temps. El suïcidi no respecta edats i és la segona causa de defunció entre els joves de 15 a 29 anys.

En el Dia Mundial de la Salut Mental i al llarg de tot el mes d’octubre, organitzacions de tot el Món realitzen actes per cridar l’atenció sobre diferents situacions relacionades amb la Salut Mental.

La OMS proposa a tothom participar al projecte «40 segundos para actuar»

També com cada any SMBN participarà als actes institucionals organitzats pels ajuntaments de Badalona i Sant Adrià del Besòs . Tanmateix el proper 26 d’octubre es durà a terme un concert en benefici de SMBN per recaptar fons que s’adreçaran als nostres projectes d’atenció a persones afectades per un trastorn mental i les seves famílies.