Club El Badiu. Alta mente confinados

Salut Mental Barcelonès Nord / Actualitat  / Club El Badiu. Alta mente confinados

Club El Badiu. Alta mente confinados

El Club Social El Badiu com bé sabeu és un servei d’Inserció Comunitària adreçat a persones amb problemàtica social derivada d’un trastorn mental. Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem, tant els professionals del servei com els 75 usuaris que hi participen regularment, hem hagut d’adaptar i reinventar-nos.

Hem adaptat un servei d’atenció directe, on l’objectiu és treballar de forma personalitzada a través de Plans Individuals d’Intervenció  i on el lleure gaudit de forma significativa és la nostra eina d’acció social.

Des de que el Consell de Ministres va decretar l’Estat d’Alarma, hem modificat i adaptat les intervencions professionals a les diferents necessitats dels usuaris amb els que treballem. Fem seguiment telefònic a cadascuna de les persones que venen al club social, fent-los una trucada mínima cada dos dies. Però en el cas que es detecti que hi ha un cert nerviosisme o indicadors de desbordament derivats de la situació de desbordament aquestes trucades es realitzen de forma diària, un o diversos cops al dia. En els casos en que això es possible en comptes de trucades es realitzen vídeo trucades, per tal de fer un seguiment més exhaustiu de la seva situació: higiene, estat anímic, condicions de la llar i inclús si això es valora necessari s’estableix un suport amb ajuda a l’organització de tasques -especialment per aquelles persones que viuen soles.

Paral·lelament a aquesta tasca individualitzada, s’ofereixen també activitats grupals on-line. Alguns usuaris han acceptat el repte de participar en un taller on estem elaborant un vídeo de la situació de confinament, on participem tant professionals com usuaris, sempre i quan les característiques dels dispositius mòbils ho permetin. En aquesta gravació, parlem de com estem vivint la situació de confinament i animem al màxim a la resta de companys a través del nostre sentit de l’humor sabent que aviat ens veurem.